Thursday, January 27, 2011

Macam-macam Origami

Awal2 buka blog ni, kenalah mama yg tolong up-loadkan gambar2. Gambar2 ni ambil dari google image je. Mama saja nak motivate Azri! Tentu dia teruja bila tengok gambar2 origami ni. Setiap kali membeli majalah Ana Muslim, bahagian origamilah yg dicari oleh Azri dulu. Tak apalah, mama melayan aje hobi Azri ni. Elok juga untuk mindanya bersenam. Next entry kenalah letak origami yg Azri buat sendiri. Jadi koleksi peribadi!

Origami Iron Man


Origami Gajah


Origami Jet


Origami Star Wars


Origami Dragon Fly

9 comments:

MumMe said...

Aah nanti aunty nak tgk juga origami Azri...Danish aunty mesti x kelip mata tgk origami characters mcm Iron Man dan Star Wars di atas...

Azri said...

tak sempat sebab sekolah. nanti mama beritahu aunty kalau saya dah siap.

A.s.t.i.n.a said...

sungguh anak2 pasti suka..

Jamiel said...

Salam perkenalan..
Cantiknya origami..
Semua wat sendiri ke?
Kreatifnya..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Masih terimbau waktu sekolah rendah subjek seni, belajar buat origami. seronok sgt. macam2 bentuk klup klapp plepekkk kertas buat itu ini:) comel.

Melati said...

wahhaa kreatifff!!!

Origami yang mcm superman ngan star wars tu smart gilaa!! ni semua dari Ana Muslim ker?

Untuk dia,..Maybe u tak ♥ i

Azri said...

Ini gambar internet. saya punya belum ambil gambar.

Kancilbiru said...

so kreatif...pasni buat pulak ebook cara2 buat origami...;)

Adzriel AB said...

untuk azri jenguk

http://cisdel.com/2011/03/14/tutorial-membuat-roket-kertas-yang-sangat-cool-dan-hebat/